som a Facebook Twitter YouTube
 
 
      Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com  
         
 
 
 
 
 
 
amb el suport de
 
compartir
 
 
 
 
 
  RADICALS LLIURE
MAD (Mutual Assured Destruction)

FERRAN DORDAL + ÀLEX SERRANO
 
 
MONTJUÏC – Platea 2 SFP 6 i 14 de maig  
temporada 10/11
 

L'11 de juliol de 1972 es va iniciar a Reykjavík el Campionat Mundial d'Escacs que va enfrontar el campió vigent, el soviètic Borís Spasski, amb el controvertit aspirant, l'americà Bobby Fischer. Era la confrontació de dos caràcters carismàtics i antitètics; el savoir-faire de Spasski davant les excentricitats del monomaníac Fischer. Però als ulls del món, allò que no va trigar a anomenar-se “el matx del segle” no enfrontava tan sols dos dels millors escaquistes de tots els temps, sinó que suposava finalment la confrontació directa entre els blocs comunista i capitalista després de més de vint-i-cinc anys de Guerra Freda.

Dos escaquistes es trobaven a l'epicentre de la tensió nuclear. Mai trenta-dues peces disposades damunt d'un tauler de seixanta-quatre caselles havien generat tanta expectació.

 
 

intèrprets
Diego Anido i Pablo Rosal

creació i direcció Ferran Dordal i Àlex Serrano / il·luminació CUBE.bz / realització de vídeo Josep Maria Marimon / espai sonor i música Nico Roig / assistent d’escenografia i vestuari Margherita Mantovani / producció executiva Maria Ros / agraïments Federació Catalana d’Escacs, Antoni López Manzano, Miquel Cabal Guarro i IRCO-Centro de Formación y Coaching

coproducció Teatre Lliure i Temporada Alta – Festival de Tardor de Catalunya Girona/Salt

 
 

informació i distribució:

Maria Ros maria@mariaros.com