som a Facebook Twitter YouTube
 
      Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com  
         
 
 
 
temporada 10/11
col·loquis
exposicions
temporada 09/10
temporada 08/09
temporada 07/08
 
 
 
compartir
 
 
 
 
 
exposicions temporada 08/09
 

Per sisena temporada, continua el cicle d’exposicions fotogràfiques al Teatre Lliure.

Les exposicions es podran visitar al foyer de la Sala Fabià Puigserver els dies que hi hagi funció. Els horaris són de dimarts a divendres de 18h a 20’30h i dissabtes i diumenges de 16 a 18h.

 
 
infància entre 'cayucos' del 5 de novembre al 28 de desembre
arquitectures del 7 de gener al 22 de febrer
els maus de l'11 de març al 30 d'abril
nada es como es, sino como se recuerda del 8 de maig al 31 de juliol
 


infància entre 'cayucos' d'elizabeth xospa i noel criado
del 5 de novembre al 28 de desembre

La costa de Cassamance ha estat, els darrers anys, un dels punts del Senegal amb un major nombre de sortides d’embarcacions amb emigrants africans cap a les Illes Canàries i la Península. Que la infància d’una part de la població senegalesa transcorri entre ‘cayucos’, entre gent acabada d’arribar que en poc temps seran passavolants, no és un assumpte a desestimar. El lloc de naixement marca cada cop més el nostre destí, i el dels joves de Ziguinchor, com el de tants altres joves africans, no és sinó lluitar per la defensa vital de les seves esperances. Elizabeth Xospa (Mèxic D.F., 1975) i Noel Criado (Barcelona, 1975) es van conèixer quan eren estudiants a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya. Elizabeth Xospa és llicenciada en Disseny Gràfic per la Universitat Autònoma de Mèxic i la seva carrera professional es desenvolupa, majoritàriament, en l’àmbit de la publicitat. Noel Criado és llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses per la UB i s’inicia en la fotografia als 27 anys, a les barriades de Caracas.

 


arquitectures de manel sanz
del 7 de gener al 22 de febrer

Que l’espai, el ‘buit’, sigui el protagonista de l’arquitectura resulta, en el fons, molt natural, ja que l’arquitectura no és tan sols art, ni només una imatge de vida històrica o de vida viscuda per nosaltres o pels altres, és també, i en primer lloc, l’ambient, l’escena en la qual es desenvolupa la nostra vida. Manel Sanz (Barcelona, 1960) és llicenciat en Ciències de la Informació per la UAB i ha estudiat fotografia a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya. En l’àmbit professional, ha exposat en diverses galeries de Barcelona i Mèxic.

www.manelsanz.cat

 


els maus de tanit plana
de l'11 de març al 30 d'abril

L’any 2007 el Teatre Lliure va organitzar un concurs adreçat a fotògrafs per al programa de temporada. Una de les propostes més originals i arriscades va ser la de Tanit Plana, que donava vida a una parella de ratolins que malviuen dia a dia en la rutina. Tanit Plana (Barcelona, 1975) ha rebut la Beca Fotopres’01 i el premi Descubrimientos de Photoespaña 2002 pel treball IAIOS. L’any 2003, el Ministeri de Cultura francès va adquirir la col•lecció CASA, que va passar a formar part del Fons Nacional d’Art Contemporani. L’any 2004 va guanyar la beca d’Arts Plàstiques Ciutat d’Olot amb el projecte PRÒTESI. És sòcia i membre fundadora del col•lectiu NOPHOTO, i membre del comitè artístic de la manifestació fotogràfica SCAN’08, duta a terme pel Departament de Cultura de la Generalitat.

 


nada es como es, sino como se recuerda de ros ribas i nora ros
del 8 de maig al 31 de juliol

A partir d’aquesta frase de Valle-Inclán, Ros Ribas i la seva filla construeixen una exposició en la qual el fotògraf esdevé objecte del fotògraf. La fotografia resultant no és mai la realitat, sinó un simple reflex que variarà de persona en persona segons el record que cadascú en tingui. Ros Ribas és membre fundador del Teatre Lliure i un dels fotògrafs especialitzats en teatre més importants d’Europa. És col•laborador habitual del teatre Odéon de París i del Centro Dramático Nacional de Madrid. Darrerament ha exposat a l’Institut Francès i al Palau Robert de Barcelona.